Koninklijke Stormvogels Haasrode is een Belgische voetbalclub. De club is in 1992 ontstaan na een fusie van Stormvogels Blanden met VC Haasrode Sport. Haasrode en Blanden zijn beide een deelgemeente van Oud-Heverlee en grenzen aan elkaar. De club is bij de Belgische Voetbalbond aangesloten met stamnummer 3892 en heeft geel-rood als clubkleuren. Stormvogels Haasrode treedt aan in de provinciale voetbalreeksen.

De club ontstond in 1937 als Stormvogels Blanden en sloot aan bij de Belgisch Voetbalbond. De club kreeg stamnummer 3892 toegekend.
In 1992 kwam er onder impuls van Jacques Decrock, André Blanchart en Roland Vanderstukken een fusie met de buurclub VC Haasrode Sport. VC Haasrode Sport was een jongere club, die bij de voetbalbond was aangesloten met stamnummer 6139. De fusieclub ging door met het stamnummer 3892 van Blanden onder de naam Stormvogels Haasrode. Het stamnummer van VC Haasrode Sport verdween.

In 1994 kreeg de club van Koning Albert II de toelating om “Koninklijke” voor hun naam te plaatsen. De fusieclub begon in Vierde Provinciale Brabant, maar kon in 1992 al meteen promoveren naar Derde Provinciale. In 1997 verhuisde de club naar Tweede Provinciale maar in 2000 degradeerde men opnieuw. In 2002 lukte het de Stormvogels dan toch om terug te keren in de Tweede Provinciale.

Scroll naar boven